אינסולין, הורמון חיוני לטיפול בסוכרת, הוא במוקד המאמצים של רופאה מטמפה, ד"ר טרסי תומפסון. הרופאה, שאיבדה את אחיה בעקבות המחלה, קוראת להפחתת מחירי האינסולין ובכך יוצרת מהפכה בגישה לטיפול בסוכרת.
ד"ר תומפסון אינה סובלת מסוכרת, אבל המחלה הייתה חלק מחייה מזה כמעט עשור.
"זה היה אירוע משפחתי מטלטל במיוחד", אמרה. "ביולי הזה נציין 10 שנים למותו של אחי הצעיר ממחלת הסוכרת בגיל 35". לפי תומפסון, אחיה – בילי תומפסון הג'וניור – אף פעם לא הצליח להשיג אצל רופאים אספקה יציבה של אינסולין מציל החיים.
"לצערי, הוא מעולם לא הצליח להשיג ביטוח בריאות – כך שהוא תוזז מרופא לרופא בניסיון לקבל את האינסולין שהיה צריך," אמרה. ד"ר תומפסון יודעת שאחיה לא היה לבד וכי כמוהו רבים באמריקה נתקלים בקשיים לקבלת אינסולין זמין.
לפי סקר משנת 2018, מחירו של האינסולין בארה"ב היה כעשר פעמים יותר גבוה מהמחיר במדינות מפותחות אחרות.
תומפסון, המנהלת הרפואית העליונה של Humana Healthy Horizons בפלורידה, פתחה מרפאה קהילתית ליד הצומת של רחובות נברסקה והאנה בשנה שעברה כדי לשרת את האנשים חסרי המזל.
היא אמרה שהזמן שלה במרפאה הלא רווחית, בשם "ביתה של ד"ר טרייסי", הראה לה שאינסולין עדיין לא זמין מבחינת המחיר עבור הרבה משפחות בטמפה ביי.
"זה קורה כל יום", היא אמרה. "אני מתכוונת למשפחות שצריכות לחשוב, 'כמה זה יעלה?'"
אך ד"ר תומפסון הייתה מלאת תקווה וסוף סוף היתה סיבה לחגוג ביום רביעי.
חברת התרופות Eli Lilly הודיעה כי היא תפחית את מחירי האינסולין שלה ב-70% ותרחיב את התכנית שלה להגבלת עלות האינסולין הכוללת תשלום מטופל בסכום של 35 דולר לחודש, בין אם יש לו ביטוח רפואי או לא.
"זה משנה משחק. אני מתכוונת, יש מיליוני אנשים ברחבי המדינה המתעקשים על אינסולין או מפסיקים לקחת אותו כפי שנכתב במרשם הרפואי כי הם לא יכולים להרשות לעצמם את זה," אמרה ד"ר תומפסון.
"היכולת להשתמש בתרופות שאנשים יכולים להרשות לעצמם תשנה את המשחק בניהול סוכרת.
"ד"ר הנרי רודריגז, המנהל הקליני של מרכז הסוכנויות והסוכרת המפורסם של אוניברסיטת דרום פלורידה מסכים עם ההערכה הזאת.
"זה הודעה חשובה ביותר," הוא אמר ביום רביעי. "כי עבור אדם עם סוכרת מסוג 1 אין ברירה. זה או לקבל את האינסולין שלהם או – לא להיות מלודרמטי בנושא – ולמות."
ד"ר רודריגז מאמין שההודעה תגרום לשינוי בתמונת המצב בטמפה ביי ובכל רחבי פלורידה, שם 2.1 מיליון אנשים מאובחנים בסכרת.
"האנשים שזה משפיע עליהם הכי הרבה הם האנשים שחיים בקו העוני, או אפילו מתחתיו", אמר. "הם צריכים לקבל החלטה: 'האם אני משלם את השכירות? האם אני משלם עבור המזון? או האם אני משלם עבור האינסולין?'"
ד"ר רודריגז – שמרכזו משרת כמרכז האפידמיולוגי האזורי לטיפול, מחקר וחינוך בסכרת – לא יכול להבטיח אבל אמר שהוא "אני יותר אופטימי מפסימי" שחברות תרופות אחרות יעקבו אחרי החברה המובילה Eli Lilly ויקטינו את מחיר האינסולין.
ד"ר תומפסון, בינתיים, מקווה שלא יהיו עוד משפחות שחייהם דומים לזה שלה כמעט לפני עשור.
"הוא היה תמיד איתי. הוא היה האח הצעיר שלי," היא אמרה. "אני מרגישה שכאשר הוא נפטר, אני אבדתי ילד."